Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 13 διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από τον ΧΥΤΑ (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

13 διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από τον ΧΥΤΑ (pics)

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί της Κέρκυρας προκειμένου να αποτρέψει τις τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας για τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λευκίμμη, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και στο χώρο […]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί της Κέρκυρας προκειμένου να αποτρέψει τις τυχόν αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας για τη μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λευκίμμη, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, όπου ήδη κατέφτασαν και τα πρώτα «γεμάτα» απορριμματοφόρα.

Εκπέμπει «SOS» ο ΧΥΤΑ Φυλής

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ήδη από νωρίς στους δρόμους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση, προκειμένου να ενισχυθεί η κινητοποίηση τους.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, σημειώθηκε συμπλοκή κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και έναν ελαφρύ τραυματισμό.

ΧΥΤΑ Φυλής: «Καθαρίζει» η Αθήνα από τα σκουπίδια

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, προκειμένου να καταστεί νόμιμη η εναπόθεση προσωρινά των δεμάτων των σκουπιδιών, καθώς δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, βάδιζε τις τελευταίες ημέρες σε κλίμα αβεβαιότητας, με τον δεματοποιητή των στερεών αποβλήτων να τίθεται αρχικά εκτός λειτουργίας, ενώ και μετά την επισκευή του, να μη καταφέρνει να δεματοποιήσει το μεγάλο όγκο απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά και αυξάνονται, μέρα με την ημέρα, καθώς ήδη το νησί έχει «πνιγεί» από τουρισμό, με συνέπεια να αυξάνεται και ο όγκος ρίψης σκουπιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις