Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελπίδα για μια θέση εργασίας – Προσλήψεις 15.000 ανέργων
ΕΛΛΑΔΑ

Ελπίδα για μια θέση εργασίας – Προσλήψεις 15.000 ανέργων

Ελπίδα να βρουν μια θέση εργασίας έχουν 1.500 άνεργοι μετά την δημοσίευση της κοινής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για νέες προσλήψεις. Ωφελούμενοι με αυτή την ΚΥΑ είναι οι ανεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας 18-29 ετών, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών, οι […]

Ελπίδα να βρουν μια θέση εργασίας έχουν 1.500 άνεργοι μετά την δημοσίευση της κοινής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για νέες προσλήψεις.

Ωφελούμενοι με αυτή την ΚΥΑ είναι οι ανεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας 18-29 ετών, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών, οι εγγεγραμμένοι πτυχιούχοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Προσλήψεις: Εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο

Οι ωφελούμενοι άνεργοι των ανωτέρω κατηγοριών πρέπει:

Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης

Να είναι ηλικίας 18-29 ετών

Που και πώς θα απασχοληθούν:

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της Οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται με το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για 12 μήνες, για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων (3 – 12 μήνες εκτός εργασίας).

ΟΑΕΔ για κοινωφελή εργασία: Οι προσλήψεις στην πυροπροστασία

Με βάση τον σχεδιασμό, είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για ακόμη 3 μήνες, με δικά τους έξοδα.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα για επιδότηση των επιχειρήσεων για 15 μήνες (12 + 3), εφόσον προσλάβουν ανέργους, χωρίς να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στην συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις