Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξεκίνησε απεργία πείνας για την κατάσταση στη Μόρια (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε απεργία πείνας για την κατάσταση στη Μόρια (vid)

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η απεργία πείνας του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια Νίκου Τρακέλλη. Ο κ. Τρακέλλης έχει ένα αίτημα, την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο. Δύο ώρες στο […]

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η απεργία πείνας του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μόρια Νίκου Τρακέλλη.

Ο κ. Τρακέλλης έχει ένα αίτημα, την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο.

Δύο ώρες στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια

Με τον απεργό πείνας επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος ανέφερε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια.

Ωστόσο, ο κ. Τρακέλλης αρνήθηκε να διακόψει την απεργία πείνας, η οποία ας σημειωθεί ότι γίνεται παρότι ο πρόεδρος είχε ένα καρδιολογικό επεισοδίο πριν λίγες μέρες.

«Πόλεμος» στη Μόρια – Τραυματίες, βανδαλισμοί, σφαγές ζώων

Πάντως αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή που θα επισκεφτεί τη Λέσβο, ενώ την Τετάρτη στη Μυτιλήνη θα πάει και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του Δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις