Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο κ. Ευθύμης Λέκκας ο οποίος δηλώνει πως δεν πρέπει να προκαλεί προβληματισμό ο σεισμός στην Θεσσαλονίκη. «Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία» αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και διαβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και την ακολουθία του. Νέος σεισμός – […]

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο κ. Ευθύμης Λέκκας ο οποίος δηλώνει πως δεν πρέπει να προκαλεί προβληματισμό ο σεισμός στην Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία» αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και διαβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και την ακολουθία του.

Νέος σεισμός – Ταρακουνήθηκε η Θεσσαλονίκη (pic)

Παράλληλα επισημαίνει ότι ο σημερινός σεισμός ήταν επιφανειακός, το εστιακό του βάθος ήταν της τάξης των πέντε χιλιομέτρων και αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

«Τα κτίρια στην Ελλάδα αντέχουν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει επαρκή ενημέρωση και παιδεία ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτές τις καταστάσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Μεγάλος σεισμός στην Πύλο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις