Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εκτός συνόρων για να βρει επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός συνόρων για να βρει επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό μετέβη στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Στις 16.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Στις 18.00 θα συναντηθεί με νέους Έλληνες επιστήμονες που […]

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό μετέβη στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στις 16.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Στις 18.00 θα συναντηθεί με νέους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Τα τέσσερα σημεία του Τσίπρα για το μεταναστευτικό

Την Τρίτη 26 Ιουνίου o πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Τερέζα Mέι, στις 16:00 τοπική ώρα. Αργότερα θα συναντηθεί με τον Αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 14.00, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο London Business School.

Λίγες ημέρες μετά την επικύρωση από το Eurogroup της συμφωνίας για το χρέος, οι προσπάθειες του πρωθυπουργού επικεντρώνονται στην προσέλκυση επενδύσεων. Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά το οικονομικό επιτελείο που θα τον συνοδεύει.

Έκτακτη μίνι-σύνοδος για το προσφυγικό χωρίς λύση

Η κα Μέι σε δήλωσή της σε ελληνική εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο, έκανε λόγο για «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Η πρωθυπουργός της Βρετανίας πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημείωσε ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Στο Λουξεμβούργο ο Νίκος Κοτζιάς

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις