Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πρωτεϊνικές δίαιτες: Τι πρέπει να προσέξετε
ΥΓΕΙΑ

Πρωτεϊνικές δίαιτες: Τι πρέπει να προσέξετε

Οι γιατροί προτείνουν την καθημερινή πρόσληψη 46γρ. πρωτεΐνης για τις γυναίκες και 56 για τους άνδρες, όμως οι πρωτεϊνικές δίαιτες έχουν γίνει μόδα και αυτή η πρόσληψη αλλάζει. Η πρωτεϊνική μας δίαιτα μπορεί να κάνει καλό στους μύες μας, μπορεί να είναι απίστευτα βλαβερή για την υγεία της καρδιάς μας, όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation: […]

Οι γιατροί προτείνουν την καθημερινή πρόσληψη 46γρ. πρωτεΐνης για τις γυναίκες και 56 για τους άνδρες, όμως οι πρωτεϊνικές δίαιτες έχουν γίνει μόδα και αυτή η πρόσληψη αλλάζει.

Η πρωτεϊνική μας δίαιτα μπορεί να κάνει καλό στους μύες μας, μπορεί να είναι απίστευτα βλαβερή για την υγεία της καρδιάς μας, όπως υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation: Heart Failure της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας.

Αντιμετωπίστε το έντονο φούσκωμα

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας παρακολούθησαν την καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης 2441 μεσήλικων και ηλικιωμένων ανδρών για περίπου 22 χρόνια.

Ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης παρουσίασαν 17% υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Γενικά, οι άνδρες με τη μεγαλύτερη συνολική πρόσληψη πρωτεΐνης είχαν 33% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν πολύ λιγότερη.

Θες να μαυρίσεις; Αυτές οι τροφές βοηθούν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις