Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικές εκλογές: Καταγγελίες για απόπειρες νοθείας
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Καταγγελίες για απόπειρες νοθείας

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP προέβη σε καταγγελία για απόπειρες νοθείας στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας. Εκπρόσωπος του CHP μίλησε για κάλπες που είχαν ήδη ψηφοδέλτια, αλλά και για επιθέσεις και απειλές εναντίον των παρατηρητών του κόμματος. Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε και το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP. «Έφθασαν σε μας πολυάριθμες διαμαρτυρίες κυρίως από […]

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP προέβη σε καταγγελία για απόπειρες νοθείας στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας.

Εκπρόσωπος του CHP μίλησε για κάλπες που είχαν ήδη ψηφοδέλτια, αλλά και για επιθέσεις και απειλές εναντίον των παρατηρητών του κόμματος. Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε και το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP.

«Έφθασαν σε μας πολυάριθμες διαμαρτυρίες κυρίως από την επαρχία Σανλιούρφα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CHP, Μπουλέντ Τεζτσάν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα του κόμματός του στην Άγκυρα. «Οι φίλοι μας επενέβησαν τη στιγμή που συνέβησαν», πρόσθεσε.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Τουρκία: Εκλογές, με έναν κατατρομαγμένο Ερντογάν

Φοβούμενοι νοθεία, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, αντιπολιτευόμενοι και ΜΚΟ έχουν κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες παρατηρητές για να επιβλέπουν τις κάλπες. Ομως, ο Τεζτσάν δήλωσε ότι υπήρξαν επιθέσεις και απειλές για να σταματήσουν οι παρατηρητές.

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα, το HDP, κατήγγειλε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρόμοιες απόπειρες νοθείας και εκφοβισμού στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Εκλογές Τουρκία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε «πως σε όλη την Τουρκία δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι με αυτή την εκλογική διαδικασία η χώρα βιώνει μία δημοκρατική επανάσταση.

Ακσενέρ: Η γυναίκα που προβληματίζει τον Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις