Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες

Στις 17:00 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις διπλές εκλογές που διεξάγονταν από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής 24/06. Δεν έλειψαν φυσικά τα περιστατικά έντασης και επεισοδίων σε εκλογικά κέντρα, ούτε και οι υπόνοιες για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος. Τουρκικές εκλογές: Καταγγελίες για απόπειρες νοθείας Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία δεν πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις […]

Στις 17:00 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις διπλές εκλογές που διεξάγονταν από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής 24/06.

Δεν έλειψαν φυσικά τα περιστατικά έντασης και επεισοδίων σε εκλογικά κέντρα, ούτε και οι υπόνοιες για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τουρκικές εκλογές: Καταγγελίες για απόπειρες νοθείας

Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία δεν πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το βράδυ, δηλαδή περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Πάνω από 62 εκατομμύρια Τούρκοι κλήθηκαν στις κάλπες σήμερα για τις διπλές πρόωρες εκλογές, τη σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στη γειτονική χώρα.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Τουρκία: Εκλογές, με έναν κατατρομαγμένο Ερντογάν

Ο «σουλτάνος» παραμένει το απόλυτο φαβορί, όμως αναλυτές εκτιμούν πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να «γυρίσουν» μπούμερανγκ, μιας και οδήγησε σε συμμαχία της αντιπολίτευσης εναντίον του.

Στο 18 % της καταμέτρησης, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι φέρνουν πρώτο τον Ερντογάν με 60%. Στο 26,33% ακολουθεί ο Μουχαρέμ Ιντζέ, 11,8% ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και 7,12% η “λύκαινα” Μεράλ Ακσενέρ

Ωστόσο, ασφαλές αποτέλεσμα θα μπορέσει να εξαχθεί μετά την καταμέτρηση του 25% επί των συνολικών ψήφων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις