Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκτακτη μίνι-σύνοδος για το προσφυγικό χωρίς λύση
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη μίνι-σύνοδος για το προσφυγικό χωρίς λύση

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 16 ηγέτες χωρών της ΕΕ για την έκτακτη μίνι Σύνοδο με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό ζήτημα. Κατά την είσοδο της η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε πως δεν θα υπάρξει ούτε σήμερα, ούτε στη Σύνοδο της Πέμπτης λύση, αλλά πιθανότατα θα γίνουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. «Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών συζητήσεων θα […]

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 16 ηγέτες χωρών της ΕΕ για την έκτακτη μίνι Σύνοδο με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό ζήτημα.

Κατά την είσοδο της η Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε πως δεν θα υπάρξει ούτε σήμερα, ούτε στη Σύνοδο της Πέμπτης λύση, αλλά πιθανότατα θα γίνουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες.

«Ένα μεγάλο μέρος των σημερινών συζητήσεων θα αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων και το πώς θα μειώσουμε την παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύγκρουση για το μεταναστευτικό

«Θα υπάρξει επίσης συζήτηση για τη δευτερεύουσα μετανάστευση, πώς θα αντιμετωπίσουμε δίκαια ο ένας τον άλλον μέσα στον χώρο Σένγκεν, πώς θα μπορέσουμε να βρούμε μια εύλογη ισορροπία» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στάθηκε στο θέμα της εσωτερικής μετακίνησης προσφύγων και πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε ξεκάθαρες ιδέες για το πώς θα λυθεί το ζήτημα, βασισμένες στις αξίες της ΕΕ».

Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι»

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Χαβιέ Μπετέλ, κατέστησε σαφές πως η έκτακτη Σύνοδος δεν γίνεται για να σωθεί η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία προσπαθεί να προλάβει το αντάρτικο της CSU για το προσφυγικό, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Ζεεχόφερ, της έχει δώσει δύο εβδομάδες προθεσμία.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, κατά την άφιξή του, δήλωσε πως ήρθε στη Σύνοδο «με εντελώς νέες προτάσεις, με ευρωπαϊκή πολυεπίπεδη στρατηγική για τη μετανάστευση», έχοντας 10 στόχους.

Ανοίγει τα χαρτιά του για το μεταναστευτικό ο Αντρέι Μπάμπις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις