Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Θρίαμβος» για τον Ερντογάν τα εκλογικά αποτελέσματα
ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίαμβος» για τον Ερντογάν τα εκλογικά αποτελέσματα

Θετικά για τον Ερντογάν φαίνεται πως είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση ψήφων, η οποία άρχισε αμέσως μετά τις 5 το απόγευμα, όταν και έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλόγές των τελευταίων ετών για την χώρα, αλλά και για το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ματωμένες εκλογές – […]

Θετικά για τον Ερντογάν φαίνεται πως είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση ψήφων, η οποία άρχισε αμέσως μετά τις 5 το απόγευμα, όταν και έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια.

Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλόγές των τελευταίων ετών για την χώρα, αλλά και για το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ματωμένες εκλογές – Εισαγγελική παρέμβαση για τους νεκρούς (vid)

 

Περίπατος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Με την ενσωμάτωση στο 69%, τα ποσοστά είναι τα εξής:

Ερντογάν: 55,5%

Ιντζέ: 29,3%

Ακσενέρ: 7,5%

Ντεμιρτάς: 6,9%

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν φαίνεται να κερδίζει και την Κωνσταντινούπολη, που παραδοσιακά επιλέγει την αντιπολίτευση στην Τουρκία.

Τουρκικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες

Με το ποσοστό της ενσωμάτωσης στην Κωνσταντινούπολη να έχει φτάσει σχεδόν στο 80%, ο Ερντογάν παίρνει 51,2%, τρεις μονάδες πάνω από το ποσοστό που είχε πάρει στο δημοψήφισμα.

 

Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, που ανήλθε στο 87%.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Τουρκία: Εκλογές, με έναν κατατρομαγμένο Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις