Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παρέμβαση της FIFA για Σακίρι – Τσάκα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση της FIFA για Σακίρι – Τσάκα

Μετά τον σάλο με τον αλβανικό αετό των Σακίρι και Τσάκα, αλλά και την απαίτηση της Σερβίας για τιμωρία, η FIFA παίρνει θέση. Η ομοσπονδία ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των Ελβετών ποδοσφαιριστών Χερντάν Σακίρι και Γκράνιτ Τσάκα, εξετάζοντας τους πανηγυρισμούς των γκολ τους, κατά τη διάρκεια της νίκης επί της Σερβίας. Και οι δύο παίκτες […]

Μετά τον σάλο με τον αλβανικό αετό των Σακίρι και Τσάκα, αλλά και την απαίτηση της Σερβίας για τιμωρία, η FIFA παίρνει θέση.

Η ομοσπονδία ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των Ελβετών ποδοσφαιριστών Χερντάν Σακίρι και Γκράνιτ Τσάκα, εξετάζοντας τους πανηγυρισμούς των γκολ τους, κατά τη διάρκεια της νίκης επί της Σερβίας.

Και οι δύο παίκτες πανηγύρισαν τα γκολ τους σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό της Αλβανικής σημαίας.

Ελβετία – Σερβία: Τρομερό σουτ του Τζάκα, το πανηγύρισε με τον αλβανικό αετό! (vid)

Οι δύο παίκτες αρνήθηκαν πάντως ότι οι πανηγυρισμοί τους είχαν σχέση με πολιτική.

«Για μένα ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα», δήλωσε ο Τσάκα. «Αυτή είναι μια νίκη για την οικογένειά μου, για την Ελβετία, την Αλβανία, το Κόσοβο. Η χειρονομία ήταν για όλους όσους με υποστήριξαν. Δεν απευθυνόταν στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα πραγματικά συναισθηματικό παιχνίδι», τόνισε.

Ο Σακίρι είπε: «Δεν έχει τίποτα να κάνει με την πολιτική, είναι για το ποδόσφαιρο».

Σερβία: Να τιμωρηθούν Τζάκα – Σακίρι

Η FIFA έκανε γνωστό επίσης ότι είχε επίσης κινήσει διαδικασία εναντίον της σερβικής ομοσπονδίας για πολιτικά και προσβλητικά μηνύματα από τους Σέρβους οπαδούς.

Έχει ξεκινήσει επίσης μια προκαταρκτική έρευνα της FIFA εναντίον του Σέρβου προπονητή Μλάντεν Κρστάιτς για «φερόμενες δηλώσεις που έγιναν μετά το ματς», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Κρστάις είπε στους Σέρβους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στην ομάδα του, θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη, από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις