Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Όταν το τιμόνι γίνεται… “κατάκτηση”! (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν το τιμόνι γίνεται… “κατάκτηση”! (pics-vid)

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό των γυναικών. Για πρώτη φορά πήραν μια γεύση ελευθερίας. Μετά από δεκαετίες απαγόρευσης, το τιμόνι μπορεί να έχει και άρωμα γυναίκας…! Δεκάδες πήραν τα αυτοκίνητα και βγήκαν ουρλιάζοντας από χαρά στους δρόμους του Ριάντ. «Αισθάνομαι ελεύθερη σαν πουλί», δήλωσε στο AFP η επίσης παρουσιάστρια […]

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό των γυναικών. Για πρώτη φορά πήραν μια γεύση ελευθερίας.

Μετά από δεκαετίες απαγόρευσης, το τιμόνι μπορεί να έχει και άρωμα γυναίκας…!

Δεκάδες πήραν τα αυτοκίνητα και βγήκαν ουρλιάζοντας από χαρά στους δρόμους του Ριάντ.

«Αισθάνομαι ελεύθερη σαν πουλί», δήλωσε στο AFP η επίσης παρουσιάστρια της τηλεόρασης Σαμάρ Αλμογκρέν, οδηγώντας το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η διαφορά είναι ότι πλέον όταν θέλω να βγω έξω το μόνο που έχω να κάνω είναι να μπω στο δικό μου αμάξι. Δεν χρειάζεται να περιμένω πλέον για τον σοφέρ ή τον άντρα μου ή τον πατέρα μου να με πάνε. Είναι τώρα πολύ πιο εύκολο για εμένα. απλά μπαίνω στο δικό μου αυτοκίνητο αι πηγαίνω όπου χρειάζεται να πάω», λέει μια κοπέλα.

Η απόφαση για την ιστορική αλλαγή ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο μεσοδιάστημα δόθηκε η δυνατότητα σε όσες γυναίκες επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα οδήγησης.

Το συντηρητικό βασίλειο των Σαουντ ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο στην οποία δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να κάτσουν μπροστά από το τιμόνι.

Όμως, ακόμη κι αυτή η ελευθερία δεν θα μπορούσε να είναι τόσο απλή υπόθεση για τη Σαουδική Αραβία.

Θα χρειάζεται η βοήθεια από άνδρα, σύζυγο ή πατέρα.

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω τις γυναίκες στη χώρα μου να οδηγούν. Πιθανότατα για κάποιες χρειαζόταν, ειδικά όσες δεν είχαν αδέρφια για να τις βοηθήσουν. Αυτό είναι καλό πράγμα και ελπίζω ότι ο κόσμος θα το αποδεχθεί και θα συνηθίσει τις γυναίκες οδηγούς», λέει ένας κάτοικος του Ριάντ.

Από τις αρχές του μήνα περίπου 2.000 γυναίκες έλαβαν διπλώματα οδήγησης.

Ωστόσο ακτιβίστριες που έδωσαν μάχες για την εξασφάλιση αυτού του δικαιώματος παραμένουν στη φυλακή.

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες τρέχουν με μανία, μόλις ανοίγουν τα σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις