Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ασυγκράτητοι οι ασθενείς – Μιλούν δίχως «φρένο»!
ΥΓΕΙΑ

Ασυγκράτητοι οι ασθενείς – Μιλούν δίχως «φρένο»!

Οι ασθενείς μιλούν για 12 έως 18 δευτερόλεπτα πριν τους διακόψει ο γιατρός τους! Αυτό δείχνουν πρόσφατες έρευνες, τα στοιχεία των οποίων παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών και εκπροσώπων του Τύπου. Από τις τοποθετήσεις των ειδικών, έγινε σαφές πως οι ασθενείς: συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους […]

Οι ασθενείς μιλούν για 12 έως 18 δευτερόλεπτα πριν τους διακόψει ο γιατρός τους!

Αυτό δείχνουν πρόσφατες έρευνες, τα στοιχεία των οποίων παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών και εκπροσώπων του Τύπου.

Από τις τοποθετήσεις των ειδικών, έγινε σαφές πως οι ασθενείς:

  • συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους
  • έχουν πιο συχνά άποψη σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία τους
  • θέλουν να έχουν καλύτερη εικόνα των διαθέσιμων επιλογών τους, αναζητώντας μόνοι τους πληροφορίες

Οι ασθενείς επιθυμούν καλύτερη επικοινωνία με τους γιατρούς τους.

Διαβάστε ακόμα: «Απογραφή» δείχνει πόσα γονίδια έχουμε

Ωστόσο, πάνω από ένας στους τρεις γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δηλώνει δυσαρεστημένος από τον χρόνο που αφιερώνει ανά ασθενή.

«Οι γιατροί χρειάζεται να ακούν πλέον περισσότερο τον ασθενή τους. Οι ασθενείς πρέπει να αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στη σχέση τους με το γιατρό τους και τα media να συνεχίσουν την προσπάθεια της ουσιαστικής ενημέρωσης», τόνισε μια εκ των ερευνητών.

«Δεν έχει σημασία πόση ώρα θα διαθέσεις στον ασθενή σου αλλά πόσα θα τον βοηθήσεις να κατανοήσει μέσα σ αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό να κατανοήσει και όχι να πεισθεί για τους λόγους που πρέπει να λαμβάνει την αγωγή του», αναφέρει στο ΑΠΕ επίκουρος καθηγητής.

Να σημειωθεί πως- περίπου- το 50 με 70% των πληροφοριών που μεταφέρονται από τον γιατρό στον ασθενή στη διάρκεια μια επίσκεψης, έχουν ξεχαστεί από τον ασθενή μόλις περάσει την έξοδο του ιατρείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις