Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τέλος ο διευθυντής επικοινωνίας από το Netflix – Για μία λέξη
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος ο διευθυντής επικοινωνίας από το Netflix – Για μία λέξη

Την πόρτα της εξόδου είδε ο διευθυντής επικοινωνίας του Netflix εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου για τους Αφροαμερικανούς. Ο Τζόναθαν Φρίντλαντ, που εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε «για την περιγραφική του χρήση της λέξης που αρχίζει από «ν» (νέγρος) τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», ανέφερε ο Ριντ Χέιστινγκς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming. […]

Την πόρτα της εξόδου είδε ο διευθυντής επικοινωνίας του Netflix εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου για τους Αφροαμερικανούς.

Ο Τζόναθαν Φρίντλαντ, που εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε «για την περιγραφική του χρήση της λέξης που αρχίζει από «ν» (νέγρος) τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», ανέφερε ο Ριντ Χέιστινγκς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming.

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», ανέφερε ακόμη ο Χέιστινγκς.

Ο Φρίντλαντ, με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαίωσε την απόλυσή του. «Φεύγω από το Netflix έπειτα από επτά χρόνια. Στους αρχηγούς δεν επιτρέπεται να μπορεί να τους προσαφθεί κάτι και δυστυχώς εγώ δεν στάθηκα στο ύψος αυτού του κριτηρίου, δείχνοντας έλλειψη ευαισθησίας όταν μίλησα στην ομάδα μου για λέξεις που προσβάλλουν στην κωμωδία. Αισθάνομαι απαίσια για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το ολίσθημα στους ανθρώπους σε μια εταιρεία που αγαπώ και στην οποία θέλω όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας χρησιμοποίησε τη ρατσιστική και προσβλητική λέξη σε συνάντηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων πριν από μερικούς μήνες. Όταν του είπαν ότι ήταν ακατάλληλη η λέξη, εκείνος ζήτησε συγγνώμη. Όμως, τη χρησιμοποίησε ξανά, σε συνάντηση με μαύρους εργαζομένους από το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Πασίγνωστη εταιρεία καλλυντικών απέλυσε μοντέλο, για ρατσιστικό σχόλιο

Σε διαθεσιμότητα πυροσβέστης που συνέκρινε έναν σκύλο με τους Νέγρους (pics)

Το «άρρωστο» tweet του Φόντα για τον γιο του Τραμπ, εξοργίζει τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις