Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα “ραντάρ” της Τροχαίας 504 οδηγοί, μόνο σε μια μέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Στα “ραντάρ” της Τροχαίας 504 οδηγοί, μόνο σε μια μέρα

Του Πέτρου Καρσιώτη Το λέει η έρευνα, το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της τροχαίας Αττικής. Οι Έλληνες οδηγοί είναι απείθαρχοι και παρορμητικοί στο τιμόνι. Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά ότι ξεπερνούν κατά πολύ και τα όρια ταχύτητας. Η πικρή αλήθεια έρχεται από τα αποτελέσματα της διενέργειας ειδικών δράσεων της Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη των τροχαίων […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το λέει η έρευνα, το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της τροχαίας Αττικής.

Οι Έλληνες οδηγοί είναι απείθαρχοι και παρορμητικοί στο τιμόνι.

Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά ότι ξεπερνούν κατά πολύ και τα όρια ταχύτητας.

Η πικρή αλήθεια έρχεται από τα αποτελέσματα της διενέργειας ειδικών δράσεων της Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Μόλις σε μία ημέρα-αυτή ήταν η Τετάρτη 20.06.2018- πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, βεβαιώθηκαν 504 παραβάσεις σε οδηγούς, για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν 89 πινακίδες κυκλοφορίας, 89  άδειες κυκλοφορίας και 175 άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται από την Τροχαία στους οδηγούς ότι η υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας κατά την οδήγηση συνιστά παράβαση η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας,  αναφέρεται, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Μεγαλύτερους λάτρεις της ταχύτητας, σύμφωνα με την πρόσφατη ευρωπαίκή έρευνα, είναι οι  Γερμανοί  και οι  Σουηδοί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2018 μέσω διαδικτύου σε 11.038 ανθρώπους,  ηλικίας 15 ετών και άνω.

Στον αντίποδα, οι Έλληνες οδηγοί εμφανίζονται ως οι πλέον απείθαρχοι της Ευρώπης.

Το 49% οδηγεί μερικές φορές χωρίς ζώνη, το 28% οδηγεί ακόμα κι όταν έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,5 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος και το 27%  οδηγεί στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Επίσης οι Έλληνες, λέει, είναι αγενείς, βρίζοντας τους άλλους οδηγούς ενώ… κολλούν σκόπιμα στο αυτοκίνητό όσων τους εκνευρίζουν (52%).

Στην Πολωνία, μάλιστα, το 29% δεν διστάζει να κατέβει από το αυτοκίνητό για να ζητήσει … εξηγήσεις.

Σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, οι αυτοκινητιστές θεωρούνται γενικά οι πλέον «αναιδείς» από τους πολίτες άλλων χωρών, ενώ οι πιο ευγενικοί θεωρούνται οι Σουηδοί, οι Σλοβάκοι και οι Βρετανοί.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα αποτελέσματα- ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής- είναι τα εξής:

το 41% των αυτοκινητιστών ρυθμίζει τις παραμέτρους στο GPS ενώ οδηγεί

σχεδόν ένα τρίτο (30%) τηλεφωνεί χωρίς hands-free

ένας στους τέσσερις (24%) γράφει ή διαβάζει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS στο τιμόνι

«Μπλόκο» της Δίωξης σε 4 εκατομμύρια χάπια ecstasy (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις