Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Μπλόκο” της Δίωξης σε 4 εκατομμύρια χάπια ecstasy (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Μπλόκο” της Δίωξης σε 4 εκατομμύρια χάπια ecstasy (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Τέσσερα εκατομμύρια χάπια ecstasy, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, θα παρασκεύαζε το κύκλωμα το οποίο βρίσκεται πίσω από την μεταφορά στη χώρα μας με κοντέινερ, της χημικής ουσίας με κωδική ονομασία ΒΜΚ, που κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ! Μπλόκο σε τρεις τόνους πρόδρομης ουσίας Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, μετά και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέσσερα εκατομμύρια χάπια ecstasy, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, θα παρασκεύαζε το κύκλωμα το οποίο βρίσκεται πίσω από την μεταφορά στη χώρα μας με κοντέινερ, της χημικής ουσίας με κωδική ονομασία ΒΜΚ, που κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ!

Μπλόκο σε τρεις τόνους πρόδρομης ουσίας

Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, μετά και την αξιοποίηση πληροφορίας από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών της πασίγνωστης DEA, μπλόκαραν τρεις τόνους της πρόδρομης ουσίας του ecstasy, λίγο πριν φορτωθεί από το κοντέινερ σε φορτηγό ψυγείο για την οδική μεταφορά του στην Ολλανδία.

Συνελήφθησαν τέσσερις Ολλανδοί

Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ περνούσε χειροπέδες σε τέσσερις Ολλανδούς, ο ένας από τους οποίους ήταν ο οδηγός του φορτηγού, οι άλλοι δύο ένα ζευγάρι το οποίο φερόταν ως ο αποδέκτης του περιεχομένου του κοντέινερ, με άλλο βέβαια προϊόν, και ένας ακόμη συνεργάτης τους.

Εντοπίστηκε αρχικά στον Πειραιά

H πρόδρομη χημική ουσία εντοπίστηκε αρχικά  στον Πειραιά. Βρέθηκε σε κοντέινερ, που είχε έρθει από τη Σαγκάη. Το κοντέινερ, έφτασε το περασμένο Σάββατο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Τελικός προορισμός του φορτίου, όπως προαναφέρθηκε,  ήταν η Ολλανδία, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί κρυμμένο, μέσα σε φορτηγό ψυγείο.

Η αμερικάνικη DEA διαβίβασε την πληροφορία

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μία εβδομάδα, όταν το κλιμάκιο της DEA στην Αθήνα διαβίβασε στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πληροφορία, σύμφωνα με την οποία μεγάλη ποσότητα αμφεταμίνης επρόκειτο να φτάσει άμεσα στον Πειραιά κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο.

Έρευνα στα δηλωτικά φορτίων

Άμεσα οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνα στα δηλωτικά φορτίων και εντόπισαν μέσα σε σύντομο διάστημα ένα ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που είχε φορτωθεί στη Σαγκάη και μετέφερε πάνω από 600 σάκους με κιτρικό οξύ.

Το περιεχόμενο του κοντέινερ θα παραλάμβανε μια μονοπρόσωπη εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, που είχε συσταθεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Σήμανε συναγερμός στη Δίωξη του ΣΔΟΕ

Τα παραπάνω ευρήματα σήμαναν συναγερμό στα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών που αποφάσισαν να θέσουν υπό επιτήρηση το κοντέινερ.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα εντόπισαν ζευγάρι νεαρών Ολλανδών που είχε αναλάβει τον εκτελωνισμό του κοντέινερ, έναν ομοεθνή τους, που είχε συστήσει την εταιρεία-«βιτρίνα» για τη διακίνηση του φορτίου και έναν επίσης Ολλανδό, οδηγό φορτηγού ψυγείου.

Οδικώς θα γινόταν η μεταφορά

Ο τελευταίος θα αναλάμβανε να μεταφέρει οδικώς το παράνομο εμπόρευμα στην Ολλανδία. Συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, τη στιγμή που μεταφόρτωναν τη χημική ουσία από το εμπορευματοκιβώτιο στο φορτηγό.

Η ουσία BMK (Benzyl Methyl Ketone) χρησιμοποιείται για την παρασκευή αμφεταμίνης και μάλιστα υπολογίζεται ότι οι τρεις τόνοι που κατασχέθηκαν θα μπορούσαν να δώσουν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια χάπια ecstacy.

Αγγελίες – μαϊμού στο Διαδίκτυο! «Χορηγούσαν» δάνεια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις