Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η κατάλληλη ώρα για να σκεφτείς λογικά
ΥΓΕΙΑ

Η κατάλληλη ώρα για να σκεφτείς λογικά

Κι όμως υπάρχει η κατάλληλη ώρα, εντός της ημέρας, που ο άνθρωπος σκέφτεται πιο λογικά. Αυτό υποστηρίζει μια νέα, μεγάλη, βρετανική, επιστημονική μελέτη. Έδειξε πως, εντός των 24 ωρών της ημέρας, συμβαίνουν διακριτές μεταβολές στον τρόπο σκέψης και έκφρασης των ανθρώπων. Διαβάστε ακόμα: Αντιμετωπίστε το έντονο φούσκωμα Για την εν λόγω μελέτη, αναλύθηκαν επτά δισεκατομμύρια λέξεις σε […]

Κι όμως υπάρχει η κατάλληλη ώρα, εντός της ημέρας, που ο άνθρωπος σκέφτεται πιο λογικά.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα, μεγάλη, βρετανική, επιστημονική μελέτη. Έδειξε πως, εντός των 24 ωρών της ημέρας, συμβαίνουν διακριτές μεταβολές στον τρόπο σκέψης και έκφρασης των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα: Αντιμετωπίστε το έντονο φούσκωμα

Για την εν λόγω μελέτη, αναλύθηκαν επτά δισεκατομμύρια λέξεις σε 800 εκατομμύρια tweets για τέσσερα χρόνια. Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται πιο αναλυτικά και λογικά νωρίς το πρωί, ενώ το βράδυ, αρχίζουν να σκέπτονται με πιο συναισθηματικό και υπαρξιακό τρόπο.

Όπως τονίζουν, η γλώσσα μεταβάλλεται δραματικά μεταξύ μέρας και νύχτας, κάτι που πιθανώς σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές και τις μεταβολές του βιολογικού ρολογιού.

Διαβάστε ακόμα: Κι όμως! Ο γάμος σε προστατεύει

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή τεχνητής νοημοσύνης Νέλο Κριστιανίνι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις