Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύγκρουση για το μεταναστευτικό
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση για το μεταναστευτικό

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για το μεταναστευτικό, με τη νέα ιταλική κυβέρνηση να παραμένει στο επίκεντρο. «Τους βλέπετε να αναπτύσσονται συνεχώς στην Ευρώπη, σε χώρες που νομίζαμε ότι ήταν αδύνατον να επανεμφανιστούν. Οι φίλοι μας, οι διπλανοί, λένε τα χειρότερα πράγματα, και εμείς συνηθίζουμε. Προχωρούν στις χειρότερες προκλήσεις και κανείς δεν ενοχλείται», φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος […]

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις για το μεταναστευτικό, με τη νέα ιταλική κυβέρνηση να παραμένει στο επίκεντρο.

«Τους βλέπετε να αναπτύσσονται συνεχώς στην Ευρώπη, σε χώρες που νομίζαμε ότι ήταν αδύνατον να επανεμφανιστούν. Οι φίλοι μας, οι διπλανοί, λένε τα χειρότερα πράγματα, και εμείς συνηθίζουμε. Προχωρούν στις χειρότερες προκλήσεις και κανείς δεν ενοχλείται», φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro.

Διαβάστε ακόμα: Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι»

Στον αντίποδα, ο Ιταλός αντιπρόεδρος, Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε το εξής: «Τα λόγια του είναι προσβλητικά και οι δηλώσεις του εκτός τόπου και χρόνου», από την στιγμή που «η πραγματική υποκρισία είναι εκείνη όσων απωθούν τους μετανάστες στα ιταλογαλλικά σύνορα και θέλουν να γίνουν και ηθικολόγοι».

Ένα ακόμα… μέτωπο είναι εκείνο του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, με τον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και συγγραφέα, Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο Ιταλός πολιτικός τόνισε ότι η αρμόδια δημόσια υπηρεσία θα αποφασίσει αν πρέπει να συνεχίσει να του παρέχεται ένοπλη προστασία από το κράτος, δεδομένου ότι περνά και πολύ καιρό στο εξωτερικό την ώρα που ο δημοσιογράφος ασκεί αυστηρή κριτική στην πολιτική του, ιδίως στο μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό

«Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις; Νομίζεις ότι είμαι ευτυχής να ζω με ένοπλη προστασία από τότε που είμαι 26 ετών; Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά; Φοβάμαι περισσότερο να ζω με αυτό τον τρόπο, παρά να πεθάνω», εξέφρασε ο Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις