Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ατμοσφαιρική ρύπανση: Κίνδυνος για εκατομμύρια παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Κίνδυνος για εκατομμύρια παιδιά

Το «καμπανάκι» χτυπά νέα έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για εκατομμύρια παιδιά που είναι σε κίνδυνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όπως αναφέρει η έρευνα, το ένα τρίτο των παιδιών που ζουν στη Βρετανία (περίπου 4,5 εκατομμύρια παιδιά) κατοικούν σε περιοχές με επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Διαβάστε ακόμα: Ο ύπνος επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση Ανεπαρκή χαρακτήρισε […]

Το «καμπανάκι» χτυπά νέα έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για εκατομμύρια παιδιά που είναι σε κίνδυνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Όπως αναφέρει η έρευνα, το ένα τρίτο των παιδιών που ζουν στη Βρετανία (περίπου 4,5 εκατομμύρια παιδιά) κατοικούν σε περιοχές με επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Διαβάστε ακόμα: Ο ύπνος επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα μέτρα αντιμετώπισης του Λονδίνου η UNICEF, κάνοντας έκκληση για μεγαλύτερη χρηματοδότηση ώστε να μειωθεί η ρύπανση στις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

«Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε περίπου το 71% των πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανόν να παραμείνουν για ακόμη 12 χρόνια», σημειώνεται στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμα: Φυσικό αέριο: Το «πράσινο» καύσιμο

Μάλιστα, μια ξεχωριστή έκθεση της ΜΚΟ Global Action Plan, διαπίστωσε ότι τα παιδιά είναι κατά 30% περισσότερο εκτεθειμένα σε σχέση με τους ενήλικες σε επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης προερχόμενα από οχήματα σε πολυσύχναστους δρόμους και αυτό οφείλεται στο χαμηλότερο ύψος τους.

«Το νέο μας σχέδιο, η Στρατηγική Καθαρού Αέρα, ορίζει με ποιόν τρόπο θα είμαστε η πρώτη μεγάλη ανεπτυγμένη οικονομία που θα μειώσει την ρύπανση του αέρα ώστε να είναι σύμφωνη με τα όρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και έχουμε επενδύσει 3,6 δισ λίρες (4,6 δισ δολάρια) για να μειώσουμε τις εκπομπές των βλαβερών αερίων», τονίζει ο Βρετανός Υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις