Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απείθαρχοι και παρορμητικοί οι Έλληνες στο τιμόνι
ΕΛΛΑΔΑ

Απείθαρχοι και παρορμητικοί οι Έλληνες στο τιμόνι

Οι Έλληνες οδηγοί, σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται πως είναι απείθαρχοι και παρορμητικοί στο τιμόνι. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας της Ipsos, το 89% των Ευρωπαίων ομολογούν ότι ξεπερνούν τα όρια, με μεγαλύτερους λάτρεις της ταχύτητας τους Γερμανούς και τους Σουηδούς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2018 μέσω […]

Οι Έλληνες οδηγοί, σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται πως είναι απείθαρχοι και παρορμητικοί στο τιμόνι.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας της Ipsos, το 89% των Ευρωπαίων ομολογούν ότι ξεπερνούν τα όρια, με μεγαλύτερους λάτρεις της ταχύτητας τους Γερμανούς και τους Σουηδούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2018 μέσω διαδικτύου σε 11.038 ανθρώπους ηλικίας 15 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία με μωράκι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Στον αντίποδα, οι Έλληνες οδηγοί εμφανίζονται ως οι πλέον απείθαρχοι της Ευρώπης. Το 49% οδηγεί μερικές φορές χωρίς ζώνη, το 28% οδηγεί ακόμα κι όταν έχουν ξεπεράσει το όριο των 0,5 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος και το 27% ότι οδηγεί στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, είναι αγενείς, βρίζοντας τους άλλους οδηγούς ενώ… κολλούν σκόπιμα στο αυτοκίνητό όσων τους εκνευρίζουν (52%). Στην Πολωνία, μάλιστα, το 29% δεν διστάζει να κατέβει από το αυτοκίνητό για να ζητήσει εξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Έκαναν «βουτιά» στη θάλασσα με το αμάξι

Σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, οι αυτοκινητιστές θεωρούνται γενικά οι πλέον «αναιδείς» από τους πολίτες άλλων χωρών, ενώ οι πιο ευγενικοί θεωρούνται οι Σουηδοί, οι Σλοβάκοι και οι Βρετανοί.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα αποτελέσματα- ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής- είναι τα εξής:

  • το 41% των αυτοκινητιστών ρυθμίζει τις παραμέτρους στο GPS ενώ οδηγεί
  • σχεδόν ένα τρίτο (30%) τηλεφωνεί χωρίς hands-free
  • ένας στους τέσσερις (24%) γράφει ή διαβάζει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS στο τιμόνι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις