Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μουσείο Ακρόπολης: Περίπατος ανάμεσα στα αρχαία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μουσείο Ακρόπολης: Περίπατος ανάμεσα στα αρχαία

«Στο φως» έρχεται σιγά σιγά η ανασκαφή, η οποία γίνεται κάτω από του Μουσείο Ακρόπολης, στα θεμέλια, με στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι επισκέψιμη για το κοινό. «Αρα το Μουσείο αποκτά και 5ο επίπεδο» δήλωσε με καμάρι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων λειτουργίας. Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο […]

«Στο φως» έρχεται σιγά σιγά η ανασκαφή, η οποία γίνεται κάτω από του Μουσείο Ακρόπολης, στα θεμέλια, με στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι επισκέψιμη για το κοινό.

«Αρα το Μουσείο αποκτά και 5ο επίπεδο» δήλωσε με καμάρι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων λειτουργίας.

Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο σε μουσεία, θέατρα, κήπους

Σκοπός είναι η παρουσίαση της ανασκαφής και των κινητών ευρημάτων της σε έναν εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργήσει κάτω από το επίπεδο του κτιρίου.

«Γι’ αυτόν τον λόγο θα δημιουργηθεί μία μεγάλη εξέδρα, καθώς και μία σειρά από πασαρέλες, ώστε να περνάει κανείς ανάμεσα από τα ερείπια της ανασκαφής, αποφεύγοντας σχεδόν απόλυτα σκαλοπάτια» ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής, τονίζοντας ότι ο επισκέπτης θα πρέπει να βρίσκει μία ισορροπία ανάμεσα στο αρχαίο και στο σύγχρονο.

«Προσωπική συμφωνία» στο Από Μηχανής Θέατρο

Σχεδόν έτοιμο το «Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης»

Ο Δημήτρης Παντερμαλής ανακοίνωσε ακόμα ένα μεγάλο γεγονός, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη σεζόν, το πρόγραμμα «Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης», το οποίο προχωράει εντατικά.

«Αυτό σημαίνει ότι γίνονται πάρα πολλές ψηφιακές εφαρμογές και ότι εκσυγχρονίζεται το Μουσείο με περισσότερα ψηφιακά μέσα που θα απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες του και ειδικά στα νέα παιδιά. Πρέπει να είναι πάνω από 25-27 εφαρμογές, οι οποίες θα υλοποιηθούν με όριο, του χρόνου τέτοιο καιρό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις