Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σεντένο για Eurogroup: «Ξεκινά νέα φάση για την Ελλάδα»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο για Eurogroup: «Ξεκινά νέα φάση για την Ελλάδα»

Με θετική… ματιά εξετάζει ο Μάριο Σεντένο σήμερα (21/6) Πέμπτη, στο Eurogroup, το μείζον θέμα της Ελλάδας. «Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», φέρεται πως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup στους δημοσιογράφους πριν από τη σημερινή […]

Με θετική… ματιά εξετάζει ο Μάριο Σεντένο σήμερα (21/6) Πέμπτη, στο Eurogroup, το μείζον θέμα της Ελλάδας.

«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», φέρεται πως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup στους δημοσιογράφους πριν από τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε ακόμα: Οι «Πράσινοι» μιλούν για ελάφρυνση του χρέους

Μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, η χώρα μας μπαίνει σήμερα στο Eurogroup του Λουξεμβούργου με βασικό στόχο την ελάφρυνση του χρέους και τον καθορισμό των βημάτων για τη μεταμνημονιακή εποχή.

«Περιμένουμε μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας», τόνισε χτες (20/6) ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμα: Απόφαση «σοκ» του ΕΦΚΑ για χιλιάδες συνταξιούχους

Η ατζέντα περιλαμβάνει τέσσερα θέματα: την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση και τα πρόσθετα μέτρα για το χρέος.

Θυμίζουμε πως σε έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών, η Κομισιόν τόνισε πως τα προαπαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις