Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι «Πράσινοι» μιλούν για ελάφρυνση του χρέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «Πράσινοι» μιλούν για ελάφρυνση του χρέους

Οι «Πράσινοι» υποστηρίζουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λόγω των 2,9 δισ. ευρώ που αποκόμισε η Γερμανία από τόκους ελληνικών ομολόγων. Φαίνεται η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος για τη διάσωση της Ελλάδας. Διαβάστε ακόμα: Απόφαση «σοκ» του ΕΦΚΑ για χιλιάδες συνταξιούχους Αυτό προκύπτει από απάντηση της γερμανικής – ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των «Πρασίνων», η οποία […]

Οι «Πράσινοι» υποστηρίζουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λόγω των 2,9 δισ. ευρώ που αποκόμισε η Γερμανία από τόκους ελληνικών ομολόγων.

Φαίνεται η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος για τη διάσωση της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα: Απόφαση «σοκ» του ΕΦΚΑ για χιλιάδες συνταξιούχους

Αυτό προκύπτει από απάντηση της γερμανικής – ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των «Πρασίνων», η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως αναφέρουν, τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις αγορές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγοράς Τίτλων» (SMP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Διαβάστε ακόμα: Επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες

«Να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεδομένων των κερδών αυτών. Σε αντίθεση με όλους τους δεξιούς μύθους, η Γερμανία κέρδισε σημαντικά από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να εξυγιαίνει τον γερμανικό προϋπολογισμό κυβέρνηση με ελληνικά κέρδη από τόκους», υποστηρίζει ο Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, πράσινος εμπειρογνώμονας για θέματα προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις