Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο ΣτΕ ο Μαντούβαλος για την ποινή εις βάρος του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ ο Μαντούβαλος για την ποινή εις βάρος του

Στο ΣτΕ ο Μαντούβαλος – Η υπόθεση που οδήγησε στην τιμωρία Την αναστολή και την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής με την οποία του επιβλήθηκε παύση 6 μηνών για παράβαση του κώδικα δικηγόρων, ζητεί από το ΣτΕ ο Πέτρος Μαντούβαλος, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Η απόφαση επιβλήθηκε σε βάρος του από το ανώτατο πειθαρχικό […]

Στο ΣτΕ ο Μαντούβαλος – Η υπόθεση που οδήγησε στην τιμωρία

Την αναστολή και την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής με την οποία του επιβλήθηκε παύση 6 μηνών για παράβαση του κώδικα δικηγόρων, ζητεί από το ΣτΕ ο Πέτρος Μαντούβαλος, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Η απόφαση επιβλήθηκε σε βάρος του από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι έθιξε το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, χρησιμοποιώντας την δικηγορική του ιδιότητα για ιδιοτελείς σκοπούς.

Αντιμέτωπος με ποινή ο Πέτρος Μαντούβαλος

Στην αίτηση του ο κ. Μαντούβαλος υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η επίμαχη πειθαρχική απόφαση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, γιατί η ποινή είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το αδίκημα, κάτι το οποίο αποτελεί σε βάρος του ιδιαίτερα επαχθές μέτρο, ενώ του θα επιφέρει απώλεια μεγάλου αριθμού πελατών του.

Επίσης αρνείται όσα τού καταλογίζει η πρώην εντολέας του, ότι δηλαδή της είπε ότι έχει διασυνδέσεις μέσα στο δικαστικό σώμα, που μπορούν να επιτύχουν ευνοϊκό αποτέλεσμα για εκείνην, ότι η απόφασή της θα εκδοθεί μέσα σε 20 ημέρες, κ.λπ., σημειώνοντας ότι τα χρήματα που της ζήτησε (55.000 ευρώ) ήταν ποσό δικαιολογημένο λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις