Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρήκαν βόμβα 50 μέτρα από την παραλία
ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν βόμβα 50 μέτρα από την παραλία

Συντονισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης μιας βόμβας και μιας αεροπορικής οβίδας στήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία των Μεσαγκάλων, στη Λάρισα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το πολεμικό υλικό χρονολογείται από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ εντοπίστηκε μόλις 50 μέτρα από την ακτή. Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού Για την εξουδετέρωση του υλικού με ελεγχόμενη υποβρύχια έκρηξη χρειάστηκε […]

Συντονισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης μιας βόμβας και μιας αεροπορικής οβίδας στήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία των Μεσαγκάλων, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το πολεμικό υλικό χρονολογείται από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ εντοπίστηκε μόλις 50 μέτρα από την ακτή.

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού

Για την εξουδετέρωση του υλικού με ελεγχόμενη υποβρύχια έκρηξη χρειάστηκε να συνεργαστούν βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, το λιμενικό, το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί, μετά τον αποκλεισμό της περιοχής, και αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι βατραχάνθρωποι κατάφεραν να εξουδετερώσουν το πολεμικό υλικό με ελεγχόμενη έκρηξη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις