Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοντονής για Έλληνες στρατιωτικούς: «Αδιανόητο να είναι κρατούμενοι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής για Έλληνες στρατιωτικούς: «Αδιανόητο να είναι κρατούμενοι»

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη ο Σταύρος Κοντονής. «Είναι αδιανόητο να έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να βρίσκονται κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει αποδοθεί στην ουσία κατηγορία, χωρίς να ξέρουμε γιατί κατηγορούνται», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ. Διαβάστε ακόμα: Ανησυχία για την τύχη […]

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη ο Σταύρος Κοντονής.

«Είναι αδιανόητο να έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να βρίσκονται κρατούμενοι, χωρίς να τους έχει αποδοθεί στην ουσία κατηγορία, χωρίς να ξέρουμε γιατί κατηγορούνται», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Ανησυχία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (vid)

Αφορμή στάθηκε η απόρριψη, από τις δικαστικές Αρχές της Αδριανούπολης, και του τέταρτου αιτήματος αποφυλάκισής τους.

«Είναι μία κατάσταση που εκφεύγει κάθε πολιτισμένου κράτους, κάθε κράτους που θέλει να λέγεται κράτος δικαίου και θεωρώ ότι πλέον η κατάσταση αυτή είναι πολλαπλώς απαράδεκτη. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Διαβάστε ακόμα: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Και συμπληρώνει: «Αλλά εδώ όταν έχουμε δύο κρατούμενους 90 μέρες, που δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες και ξεπερνάει αυτό το πράγμα οποιαδήποτε συμπεριφορά εντός πλαισίου πολιτισμένου κράτους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις