Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / BBC: «Μπέρδεμα» οι αλλαγμένοι χάρτες με την “Μακεδονία” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

BBC: «Μπέρδεμα» οι αλλαγμένοι χάρτες με την “Μακεδονία” (vid)

Σε μπέρδεμα αποδίδει το BBC τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως άλλαξε τους χάρτες του και πλέον αναφέρει την πΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία”. Στην πραγματικότητα οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι απόσπασμα ενός βίντεο-ρεπορτάζ του δικτύου στο οποίο γίνεται μία προσπάθεια να εξηγηθεί η φύση του ονοματολογικού της πΓΔΜ προς το διεθνές κοινό που δεν έχει επαφή […]

Σε μπέρδεμα αποδίδει το BBC τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως άλλαξε τους χάρτες του και πλέον αναφέρει την πΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Στην πραγματικότητα οι εικόνες που κυκλοφόρησαν είναι απόσπασμα ενός βίντεο-ρεπορτάζ του δικτύου στο οποίο γίνεται μία προσπάθεια να εξηγηθεί η φύση του ονοματολογικού της πΓΔΜ προς το διεθνές κοινό που δεν έχει επαφή με αυτό.

ΕΕ: Το «πΓΔΜ» παραμένει μέχρι την κύρωση της συμφωνίας

Αναφέρει ο αφηγητής του BBC: «Όταν η Γιουγκοσλαβία διασπάστηκε σε 7 έθνη-κράτη το 1991, η περιοχή βόρεια των ελληνικών συνόρων αυτοαποκαλέστηκε ‘Μακεδονία’».Αυτό είναι το σημείο όπου απεικονίζεται ο χάρτης με τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Ύστερα ο αφηγητής συνεχίζει: «Αλλά η Ελλάδα έχει ήδη μία περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία. Η συμφωνία πλέον λέει να μετονομαστεί ο γείτονάς τους ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».

Το BBC άλλαξε τον χάρτη της «Μακεδονίας» (pic)

Αυτό είναι το σημείο όπου απεικονίζεται πλέον ο χάρτης της περιοχής με τα ονόματα, όπως τα προβλέπει η συμφωνία, και όχι γιατί το BBC προέβη σε διόρθωση των δεδομένων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις