Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκληρή απάντηση Ιβάνοφ: «Κάνε πρόταση μομφής»
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρή απάντηση Ιβάνοφ: «Κάνε πρόταση μομφής»

Σε ευθεία σύγκρουση με εκατέρωθεν «καρφιά» έρχονται ο Ζόραν Ζάεφ και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Μετά τις «απειλές» για αποπομπή, ο Ιβάνοφ «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Ζόραν Ζάεφ, προκαλώντας τον να προχωρήσει σε πρόταση μομφής εις βάρος του. Σκόπια: Ο Ζάεφ […]

Σε ευθεία σύγκρουση με εκατέρωθεν «καρφιά» έρχονται ο Ζόραν Ζάεφ και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μετά τις «απειλές» για αποπομπή, ο Ιβάνοφ «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον Ζόραν Ζάεφ, προκαλώντας τον να προχωρήσει σε πρόταση μομφής εις βάρος του.

Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί τον Ιβάνοφ με αποπομπή

«Ζητώ από τον Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που είναι αναγκαία για την αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή στη διαδικασία της πρότασης μομφής. Η θέση μου για τη βλαπτική συμφωνία είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη, παρά τις δεδηλωμένες απειλές και πιέσεις», είπε ο Ιβανόφ.

Σήμερα (20/6) η επικύρωση της συμφωνίας στην πΓΔΜ

«Υπάρχει διάθεση για παγίωση της πλειοψηφίας της Βουλής και αν χρειαστεί να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος. Όμως αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα, κανένας δε θα έχει το δικαίωμα ανατροπής της», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις