Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έτοιμοι για τους F-35 στην Άγκυρα (pic)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμοι για τους F-35 στην Άγκυρα (pic)

Προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 21/6 φαίνεται πως είναι η παραλαβή των πρώτων δυο αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή ο Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η παράδοσή τους θα γίνει αύριο Πέμπτη. ΗΠΑ: Προς παράδοση το πρώτο […]

Προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 21/6 φαίνεται πως είναι η παραλαβή των πρώτων δυο αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή ο Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η παράδοσή τους θα γίνει αύριο Πέμπτη.

ΗΠΑ: Προς παράδοση το πρώτο F-35

Την ίδια ώρα, τόσο η Γερουσία, όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου έχουν υπερψηφίσει τροπολογίες που, αν τελικώς ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο θα ψηφιστεί στα τέλη Ιουλίου, θα παγώσουν την παράδοση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Οι τροπολογίες, πέραν από τα F-35, θα παγώσουν και τις πωλήσεις άλλων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, αλλά και την μεταφορά τεχνολογίας από τις ΗΠΑ στην Άγκυρα.

 

Αφορμή για τις εντονότατες αντιδράσεις των Αμερικανών Βουλευτών και Γερουσιαστών είναι, μεταξύ άλλων, η αγορά των πυραύλων S-400 από την Ρωσία, αλλά και η κράτησή του Αμερικανού Πάστορα Μπράιαν Μπράνσον στην Τουρκία.

Από την πλευρά τους, η Τουρκία φέρεται να αψηφά τις απειλές του Κογκρέσου, καθώς έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί και δεν αυτό δεν αλλάζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις