Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό

Μια έκτακτη μίνι σύνοδος κορυφής συγκαλείται την Κυριακή για το προσφυγικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατόπιν προτροπής της Γερμανίας λόγω των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ, πολλές χώρες της ΕΕ έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό. Διαβάστε ακόμα: Τραμπ και Όρμπαν «κλείνουν» τα σύνορα «Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ […]

Μια έκτακτη μίνι σύνοδος κορυφής συγκαλείται την Κυριακή για το προσφυγικό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατόπιν προτροπής της Γερμανίας λόγω των εσωτερικών πιέσεων που δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ, πολλές χώρες της ΕΕ έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμα: Τραμπ και Όρμπαν «κλείνουν» τα σύνορα

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε είχε προϊδεάσει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Κουρτς.

Σύμφωνα με το DPA, διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας θα συναντηθεί με τους ομολόγους της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις