Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα (20/6) Τετάρτη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα, προκειμένου να απολογηθεί για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας σχετικά με όσα είπε από το βήμα της Βουλής. Διαβάστε ακόμα: Το σχόλιο του Μπαρμπαρούση για τη «Μακεδονία» (vid) Ο βουλευτής, που […]

20.06.2018 | 14:36

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα (20/6) Τετάρτη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα, προκειμένου να απολογηθεί για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας σχετικά με όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα: Το σχόλιο του Μπαρμπαρούση για τη «Μακεδονία» (vid)

Ο βουλευτής, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο της Παρασκευής (15/6).

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Στροφή 360 μοιρών από Μπαρμπαρούση (video)

Στον αντίποδα, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του, ενώ αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης».

Να σημειωθεί πως στα δικαστήρια τον περίμενε μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής που φώναζε συνθήματα.

Διαβάστε ακόμα: Κρατούμενος ο Μπαρμπαρούσης

Exit mobile version