Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ανησυχία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (vid)

Υπόνοιες για ενδεχόμενο δόλο άφησε ο Τούρκος εισαγγελέας κατά την χθεσινή εξέταση του νέου αιτήματος για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από τις φυλακές της Ανδριανούπολης. Αν και λίγοι ήταν αυτοί που ήλπιζαν σε θετική απάντηση στο αίτημα, η στάση του εισαγγελέα προκαλεί έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη που θα έχουν οι Έλληνες. […]

Υπόνοιες για ενδεχόμενο δόλο άφησε ο Τούρκος εισαγγελέας κατά την χθεσινή εξέταση του νέου αιτήματος για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από τις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Αν και λίγοι ήταν αυτοί που ήλπιζαν σε θετική απάντηση στο αίτημα, η στάση του εισαγγελέα προκαλεί έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη που θα έχουν οι Έλληνες.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εξέταση του τέταρτου αιτήματος για αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.

Συγκινητικό γράμμα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ωστόσο, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις