Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια

H ΕΚΤ θα ακολουθήσει μία «υπομονετική» και «σταδιακή» προσέγγιση αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόσθεσε ότι είναι ευτυχής με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς. Μοσκοβισί: «Το Eurogroup οφείλει να ελαφρύνει το χρέος» «Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε υπομονή για τον καθορισμό της […]

H ΕΚΤ θα ακολουθήσει μία «υπομονετική» και «σταδιακή» προσέγγιση αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόσθεσε ότι είναι ευτυχής με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς.

Μοσκοβισί: «Το Eurogroup οφείλει να ελαφρύνει το χρέος»

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε υπομονή για τον καθορισμό της πρώτης αύξησης του επιτοκίου και θα ακολουθήσουμε στη συνέχεια μία σταδιακή προσέγγιση στην προσαρμογή της πολιτικής», είπε ο Ντράγκι σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Τα επτά SOS για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Η πορεία των πολύ βραχυπρόθεσμων επιτοκίων που υπονοείται από τη σημερινή διάρθρωση των επιτοκίων στην αγορά χρήματος αντανακλά σε γενικές γραμμές αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Οι αγορές χρήματος σήμερα προεξοφλούν ότι η πρώτη αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις