Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπηρέτησαν στα νησιά το σχολικό έτος 2017-2018 και θέλουν να επιστρέψουν στην έδρα τους, παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας από 21/6 έως και 30/6. Η σχολική χρονιά «κλείνει» με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια τόσο των ιδίων, όσο και των οχημάτων τους. Η […]

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπηρέτησαν στα νησιά το σχολικό έτος 2017-2018 και θέλουν να επιστρέψουν στην έδρα τους, παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας από 21/6 έως και 30/6.

Η σχολική χρονιά «κλείνει» με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια τόσο των ιδίων, όσο και των οχημάτων τους.

Η συγκεκριμένη δράση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε συντονισμένα φέτος, έλαβε χώρα, τόσο κατά το διάστημα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, όσο και για τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Για να λάβουν την έκπτωση πρέπει να προσκομίζουν την πρόσφατη απόφαση απόλυσής τους από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκαν.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: AEGEAN SPEED LINES, ANEK LINES , BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, IONISSOS FERRIES, KEFALONIAN LINES, LEVANTE FERRIES, MINOAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ZANTE FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη για στήριξη των μετακινήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που πρόκειται να έρθει τις προσεχείς μέρες στη Βουλή.

Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, που υπηρετούν σε όλα τα νησιά της χώρας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας, θα έχουν τη δυνατότητα από 1/7/2018 (πιλοτική εφαρμογή σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου) και από 1/1/2019 (καθολική εφαρμογή του μέτρου), να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το νησί που υπηρετούν, θα δικαιούνται, σε συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, επιδότηση της διαφοράς κόστους, σε σχέση με το κόστος του ταξιδιού για την ίδια απόσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις