Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παυλόπουλος για πΓΔΜ: «Ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος για πΓΔΜ: «Ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική»

Δηλώσεις για την πΓΔΜ έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο. «Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική», ανέφερε. Διαβάστε ακόμα: Η συμφωνία αλλάζει της ισορροπίες στην συγκυβέρνηση «Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του […]

Δηλώσεις για την πΓΔΜ έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του, με τον Πρόεδρο της Ινδίας Ram Nath Kovind, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την πΓΔΜ και ευνοούμε τη ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή της προοπτική», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα: Η συμφωνία αλλάζει της ισορροπίες στην συγκυβέρνηση

«Τούτο, όμως, προϋποθέτει επίλυση του ζητήματος του ονόματός της, κατά τρόπο συμβατό με την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ήτοι κατά τρόπο που εξαλείφει τον αλυτρωτισμό», προσέθεσε.

Για αυτό, τόσο η πρόσκληση προς ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ όσο και η έναρξη κάθε ουσιαστικής ενταξιακής προετοιμασίας για την ΕΕ προϋποθέτουν προηγούμενη κατάλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμα: Καρανίκας για «Μακεδονία»: «Βλέπω να ουρλιάζετε» (pics)

Πάντως, αυτό είναι και κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε το εν λόγω κράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις