Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοριτσάκια καμικάζι, έσπειραν ξανά τον θάνατο (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοριτσάκια καμικάζι, έσπειραν ξανά τον θάνατο (vid)

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία από τις επιθέσεις κοριτσιών καμικάζι που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων, αρχικά με ανατινάξεις βομβιστριών-καμικάζι και κατόπιν με την εκτόξευση οπλοβομβίδων. Οι επιθέσεις των καμικάζι «έγιναν από έξι κορίτσια», από τα οποία απέμειναν […]

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία από τις επιθέσεις κοριτσιών καμικάζι που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για τη διάπραξη δύο επιθέσεων, αρχικά με ανατινάξεις βομβιστριών-καμικάζι και κατόπιν με την εκτόξευση οπλοβομβίδων.

Οι επιθέσεις των καμικάζι «έγιναν από έξι κορίτσια», από τα οποία απέμειναν μόνο «τα κεφάλια», που «ανασύρθηκαν στον τόπο της τραγωδίας από σωστικά συνεργεία», είπε τοπικός αξιωματούχος.

Τα κορίτσια «ήταν επτά ως δέκα ετών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πολύνεκρη έκρηξη έξω από το γραφείο του κυβερνήτη της Ναγκαχάρ

Οι επιθέσεις είχαν στόχο ανθρώπους που επέστρεφαν από τις γιορτές για το Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ραμαζανιού.

Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι, φερόμενοι ως τζιχαντιστές επιτέθηκαν με οπλοβομβίδες στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν, προκαλώντας ακόμη περισσότερα θύματα.

Οι μικρές βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στις συνοικίες Σαουάρι και Αμπατσάρι στη Νταμπόα, σύμφωνα με τον Κολό, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πόλη Μαϊντουγκούρι, περίπου 80 χλμ. από τον τόπο όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις.

«Δεν χρειάζεται κανένας να του πουν πως οι επιθέσεις φέρουν την υπογραφή Μπόκο Χαράμ», πρόσθεσε.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 31 νεκρούς, αλλά μπορεί να αυξηθεί, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που κινδυνεύουν να μην επιβιώσουν

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις