Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Mέλος του Ρουβίκωνα μιλά για τις εμπειρίες του στον πόλεμο της Συρίας (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Mέλος του Ρουβίκωνα μιλά για τις εμπειρίες του στον πόλεμο της Συρίας (vid)

Έλληνας αναρχικός, μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας που ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, μιλά για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution. Το ντοκιμαντέρ των Alexis Daloumis and the Shadow Crew καταγράφει τις εμπειρίες του νεαρού αναρχικού, με φόντο ένα μισογκρεμισμένο κτίριο και ένα καλάσνικοφ. […]

Έλληνας αναρχικός, μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας που ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, μιλά για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution.

Το ντοκιμαντέρ των Alexis Daloumis and the Shadow Crew καταγράφει τις εμπειρίες του νεαρού αναρχικού, με φόντο ένα μισογκρεμισμένο κτίριο και ένα καλάσνικοφ.

Ο Νίκος Ματαράγκας μιλά στην κάμερα και για την απόφασή του να αγωνιστεί για το δίκιο, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Οι γονείς του, βαθιά κομμουνιστές, τον επηρέασαν από μικρή ηλικία  αλλά μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία και να αυτοχαρακτηρίζεται αναρχικός.

Παρόλο που είναι μέλος του Ρουβίκωνα, όπως ο ίδιος δηλώνει, διευκρινίζει ότι η απόφασή του να μεταβεί στη Συρία ήταν ατομική.

Η σημαία μέσα στα αίματα – Συγκλονιστικές εικόνες από το Πισοδέρι (vid)

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Νίκου Ματαράγκα, προηγήθηκε μόνο ένας μήνας βασικής εκπαίδευσης στα όπλα προτού αρχίσει να συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, πέρασε επτά μήνες στο μέτωπο, πολεμώντας μαζί με το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας, συμμετέχοντας σε πολλές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες χάθηκαν μάλιστα και σύντροφοί του. Επρόκειτο για εμπειρίες που «τον πείσμωσαν περισσότερο», όπως τονίζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις