Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκπέμπει «SOS» ο ΧΥΤΑ Φυλής
ΕΛΛΑΔΑ

Εκπέμπει «SOS» ο ΧΥΤΑ Φυλής

Ο ΧΥΤΑ της Φυλής είναι κλειστός από την περασμένη Δευτέρα λόγω… ρήγματος. Το ρήγμα προκλήθηκε στο νέο κύτταρο για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου, το οποίο έχει σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται κάθε ημέρα τόνοι σκουπιδιών, την ώρα που η κατάσταση σε πολλούς Δήμους είναι ανυπόφορη. Στο μεταξύ […]

Ο ΧΥΤΑ της Φυλής είναι κλειστός από την περασμένη Δευτέρα λόγω… ρήγματος.

Το ρήγμα προκλήθηκε στο νέο κύτταρο για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου, το οποίο έχει σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται κάθε ημέρα τόνοι σκουπιδιών, την ώρα που η κατάσταση σε πολλούς Δήμους είναι ανυπόφορη.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με δήλωση του, ευχαριστεί τους Αθηναίους για την συνεργασία και την κατανόηση που δείχνουν, με το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ να συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα: Tόνοι απορριμμάτων «πνίγουν» τους δρόμους της Αττικής

Επιπλέον, σύμφωνα με ερευνητές του «Δημόκριτου», στην περιοχή γύρω από την Ολοκληρωμένη Εγκατάστασης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) τη Φυλής στην Αττική, τοξικό και καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο ανιχνεύτηκε.

Να σημειωθεί πως είναι δέκα φορές πάνω από το ασφαλές όριο!

Η παρουσία χρωμίου αποδίδεται σε περιστασιακή παράνομη ρίψη αποβλήτων από βυρσοδεψία και μονάδες παραγωγής χρωμάτων και επιμετάλλωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις