Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Διευθυντής τράπεζας”, μέσα από τη φυλακή!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Διευθυντής τράπεζας”, μέσα από τη φυλακή!

Του Πέτρου Καρσιώτη Παρίστανε μέσα από τη φυλακή τον… διευθυντή τράπεζας και έπειθε αρκετά από τα θύματά του με τα οποία επικοινωνούσε τηλεφωνικά ότι έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, κερδοφόρα τοποθέτηση χρημάτων και άλλα. Όταν τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένοι, σε πολλές περιοχές της χώρας, έδειχναν να ενδιαφέρονται για τις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παρίστανε μέσα από τη φυλακή τον… διευθυντή τράπεζας και έπειθε αρκετά από τα θύματά του με τα οποία επικοινωνούσε τηλεφωνικά ότι έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, κερδοφόρα τοποθέτηση χρημάτων και άλλα.

Όταν τα θύματα, κυρίως ηλικιωμένοι, σε πολλές περιοχές της χώρας, έδειχναν να ενδιαφέρονται για τις προτάσεις, καλούνταν να αποστείλουν τα αναγκαία δήθεν ποσά για τα… έξοδα σε συνεργάτες του μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων.

Όταν οι συνεργάτες έξω από τη φυλακή που πλησιάζουν τους δέκα, έπαιρναν τα χρήματα, ακολουθούσε η μοιρασιά.

Την υπόθεση των απατών εξιχνίασε η Ασφάλεια  Χανίων σε συνεργασία με άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά τη χώρα.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, εκτός του έγκλειστου, σε βάρος ακόμα δέκα ημεδαπών (6 άνδρες και 4 γυναίκες).

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά είκοσι περιπτώσεις απάτης, σε διάφορες περιοχές.

Όπως προέκυψε,  οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο 2017, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και προέβαιναν στην εξαπάτηση πολιτών σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Χώρας.

Προέκυψε ότι ο 41χρονος, έχοντας στην κατοχή του τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τους παθόντες – μεγάλο προβληματισμό έχει δημιουργήσει ο τρόπος απόκτησης των δεδομένων- είχε αναλάβει την προσέγγιση αυτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Το συνολικό ύψος του παράνομου περιουσιακού οφέλους από την δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 82.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Διαρρήκτες «αναρριχητές», στη φάκα των Αρχών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις