Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήκτες “αναρριχητές”, στη φάκα των Αρχών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτες “αναρριχητές”, στη φάκα των Αρχών

Του Πέτρου Καρσιώτη Διαρρήκτες… αναρριχητές, που σαν αίλουροι βρίσκονταν από τα ισόγεια στους ορόφους πολυκατοικιών, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, 39 και 28 χρόνων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τρίτου ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά των κλοπιμαίων στην πατρίδα του. Έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα 11… αναρριχήσεις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρρήκτες… αναρριχητές, που σαν αίλουροι βρίσκονταν από τα ισόγεια στους ορόφους πολυκατοικιών, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, 39 και 28 χρόνων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τρίτου ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά των κλοπιμαίων στην πατρίδα του.

Έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα 11… αναρριχήσεις

Μέχρι ώρας έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις διαρρήξεων από οικίες και διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί σε πολύ περισσότερες, κάτι που ερευνάται.

Οι δράστες, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε κατηγορείται και ένας αλλοδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Παρατηρήθηκε έξαρση κλοπών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών από οικίες στην περιοχή του Βοτανικού, των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής Ιωαννίνων.

Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μετρητά, κοσμήματα, συσκευές

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενέχονται σε έντεκα υποθέσεις κλοπών από οικίες και διαμερίσματα, με συνολική λεία το χρηματικό ποσό των 2.845 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες ανάληψης μετρητών.

Είτε με διάρρηξη, είτε από ανασφάλιστες πόρτες

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, αναφέρει η Αστυνομία,  ήταν ότι, με τη μέθοδο της αναρρίχησης προσέγγιζαν τους στόχους τους (κυρίως διαμερίσματα πρώτου ορόφου) κατά τις νυκτερινές ώρες και εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό των κατοικιών είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.

Έκαναν πρώτα κατόπτευση των κατοικιών «στόχων»

Επίσης, όπως εξακριβώθηκε στο στάδιο της προπαρασκευής των ενεργειών τους, αφού εντόπιζαν τους «στόχους», μετέβαιναν και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επίτευξη τους στόχου τους.

Συνεργάτης μετέφερε κλοπιμαία στην Αλβανία

Διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων διέθεσαν σε αλλοδαπό «συνεργάτη» τους, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αλβανία ενώ σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών, για κλοπές.

Όταν ο Σώρρας κυκλοφορούσε σαν καλόγερος στην Πατησίων…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις