Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μαγειρική σόδα: Επτά καθημερινά οφέλη
ΥΓΕΙΑ

Μαγειρική σόδα: Επτά καθημερινά οφέλη

Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα όλων που απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, λευκαίνει τα δόντια και μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα. Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH. Συγκεκριμένα, αυξάνει την περιεκτικότητα διττανθρακικών ιόντων […]

Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα όλων που απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, λευκαίνει τα δόντια και μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα.

Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH.

Συγκεκριμένα, αυξάνει την περιεκτικότητα διττανθρακικών ιόντων στο πλάσμα, ρυθμίζει την περίσσεια ιόντων υδρογόνου και αυξάνει το pH του αίματος, αντιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τις κλινικές εκδηλώσεις της οξέωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Πονόδοντος: Ένας πόνος που δεν υποφέρεται

Είναι γνωστό ότι η οξείδωση στο σώμα και το αίμα είναι από τους σημαντικότερους κινδύνους που απειλεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού και δημιουργεί προϋποθέσεις για την ανάπτυξη παθογένειας.

Δείτε μερικά από τα οφέλη από την κατανάλωση μαγειρικής σόδας.

Δυσπεψία: Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

Τσιμπήματα εντόμων: Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων.

Στοματική υγεία: Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε μια μέρα! (vid)

Εξουδετερώνει τις οσμές: Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται.

Αυξάνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας: Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η μαγειρική σόδα βοηθά στην ευκολότερη στοχοποίηση των καρκινικών κυττάρων. Η κατανάλωση διαλύματος σόδας σε νερό, λένε Αμερικανοί ερευνητές, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου καθιστώντας ευκολότερη την ανίχνευση και εξουδετέρωσή τους από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας.

Νεφρική νόσος: Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν πρόβλημα στα νεφρά και δεν μπορούν να απομακρύνουν τα οξέα από το αίμα τους.

Προσοχή! Η κατανάλωση πρέπει να γίνεται σε ισορροπημένα πλαίσια και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις