Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σηκώνουν τα χέρια ψηλά για τον Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά για τον Τραμπ

Δεν έχει νόημα οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Δύση να προσπαθούν να καταλάβουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και στην ουσία «σηκώνει τα χέρια ψηλά». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Μάας έκανε το σχόλιο αυτό σχετικά με την απροσδόκητη απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει το […]

Δεν έχει νόημα οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Δύση να προσπαθούν να καταλάβουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και στην ουσία «σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Μάας έκανε το σχόλιο αυτό σχετικά με την απροσδόκητη απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) του Καναδά, αφήνοντας άφωνους τους εταίρους του, καθώς νωρίτερα το ενέκρινε.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να καταλάβουμε τι κάνει ο Τραμπ, ή τι κάνουν άλλοι. Αυτό που είναι το κλειδί είναι να αντλούμε σωστά συμπεράσματα», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρη τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Ατλαντικής Συμμαχίας. Δεν θα έλεγα πως η Δύση δεν υφίσταται πλέον, αλλά μάλλον πως ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες», συνέχισε ο Μάας.

Διαβάστε ακόμα:

Το Πεκίνο «απαντά» στις ΗΠΑ με δικούς του δασμούς

«Ορισμένα πράγματα που θεωρούσαμε στο παρελθόν δεδομένα–ιδίως ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εγγυητή της ασφάλειας της Ευρώπης–δεν ισχύουν πλέον», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Ο Μάας παραχώρησε τη συνέντευξη στην Κοριέρε ντέλα Σέρα πριν από τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις