Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νίμιτς: Φέτος δεν θέλω άλλα δώρα (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Νίμιτς: Φέτος δεν θέλω άλλα δώρα (vid)

Aνήμερα των γενεθλίων του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έγινε η τελετή στους Ψαράδες Πρεσπών, όπου υπεγράφη η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων. Ο κ. Νίμιτς, αφού άκουσε το «Happy birthday» και είδε την τούρτα να τον περιμένει, έστειλε μήνυμα στην οικογένειά του ότι φέτος δεν θέλει δώρα, καθώς του τα έκαναν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας […]

Aνήμερα των γενεθλίων του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έγινε η τελετή στους Ψαράδες Πρεσπών, όπου υπεγράφη η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων.

Ο κ. Νίμιτς, αφού άκουσε το «Happy birthday» και είδε την τούρτα να τον περιμένει, έστειλε μήνυμα στην οικογένειά του ότι φέτος δεν θέλει δώρα, καθώς του τα έκαναν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Άδωνις για υπογραφή: Θυμηθείτε αυτό που σας λέω

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, «στους μεγάλους αυτούς ηγέτες της περιοχής», όπως είπε, και συνέχισε: «Οι ηγέτες αυτοί επέδειξαν πολιτικό θάρρος, στρατηγικό όραμα. Δεν βρίσκει κανείς πολύ συχνά πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιας ποιότητας ηγετών σε αυτές τις δύο χώρες».

Το ιδιαίτερο δώρο Ζάεφ στον Τσίπρα – Ξέσπασαν σε γέλια (vid)

Σημείωσε ότι η συμφωνία ικανοποιεί τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών και εξέφρασε την τιμή και χαρά του που εργάστηκε για αυτή και τη συνυπέγραψε.

Γεύμα Τσίπρα και Ζάεφ στο Οτέσεβο (pics)

«Η διαδικασία ήταν μακρά και δυσχερής, πιστεύω, όμως, πως η επεξεργασία των προβλημάτων αυτών επί σειρά ετών οδήγησε σε μια συμφωνία που είναι δίκαιη και έντιμη και μπορεί να εφαρμοστεί για την επιτυχία όχι μόνο μεταξύ στις σχέσεις δύο κρατών αλλά και ως παράδειγμα για την περιοχή, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, πως δυο γειτονικές χώρες μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα, αν καταβάλλουν προσπάθεια», δήλωσε ακόμη.

Τσίπρας: Να τραγουδήσουμε ξανά – Με Αριστοτέλη η ομιλία ο Ζάεφ (pics-vid)

«Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί τυπικά ο καθήκον μου. Υπάρχουν, όμως, τέσσερις άνθρωποι και οι κυβερνήσεις τους οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την επιτυχή εφαρμογή της και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», κατέληξε ο κ. Νίμιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις