Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το πρώτο Mykonos Art Festival
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πρώτο Mykonos Art Festival

Το καλοκαίρι του 2018, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», οργανώνει το 1ο Mykonos Art Festival. Σκοπός του νέου θεσμού είναι η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί […]

Το καλοκαίρι του 2018, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», οργανώνει το 1ο Mykonos Art Festival.

Σκοπός του νέου θεσμού είναι η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης.

Διαβάστε ακόμα:

Το αρχείο του Νίκου Γκάτσου στο Χάρβαρντ

Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου.

Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Διαβάστε ακόμα:

Η τέχνη των φτερών και των λουλουδιών στο TWOS

Το πρόγραμμα θα καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό.

Το Φεστιβάλ Μυκόνου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους εθνικούς πολιτιστικούς φορείς: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις