Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φράουλα ή κάτι άλλο; Φτιάξε το απόλυτο καλοκαιρινό drink
PLUS

Φράουλα ή κάτι άλλο; Φτιάξε το απόλυτο καλοκαιρινό drink

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό drink, ειδικά για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ. Δροσιστικό, γευστικό, ό.τι πρέπει για τις ώρες που δεν αντέχεις την ζέστη. Για να μην αγοράζεις, δες πώς θα φτιάξεις μόνος σου γρανίτα. Θέλεις μπανάνα ή φράουλα; Γρανίτα φράουλα Υλικά 2/3 του φλιτζανιού νερό 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη 5 φλιτζάνια φράουλες 2 κουταλιές της […]

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό drink, ειδικά για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ. Δροσιστικό, γευστικό, ό.τι πρέπει για τις ώρες που δεν αντέχεις την ζέστη. Για να μην αγοράζεις, δες πώς θα φτιάξεις μόνος σου γρανίτα. Θέλεις μπανάνα ή φράουλα;

Γρανίτα φράουλα

Υλικά

2/3 του φλιτζανιού νερό
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
5 φλιτζάνια φράουλες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Γλυκό Banoffee για διπλή απόλαυση

Εκτέλεση

Αναμείξτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσουν βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μισή ώρα. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τις φράουλες σε μπλέντερ και ρίξτε το υγρό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, αναμείξτε το σιρόπι και το χυμό φράουλας σε ένα μεταλλικό μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τοποθετήστε το μείγμα για ακόμη μια φορά στο μπλέντερ και έπειτα ξανά στο μεταλλικό σκεύος. Σκεπάστε με τη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει για ακόμη 3-4 ώρες.

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά

½ κούπα ζάχαρη
¾ της κούπας νερό
6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Άσε το χτύπημα: Ο σωστός τρόπος να καταλάβεις το καρπούζι

Εκτέλεση

Αναμείξτε ζάχαρη και νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βάλτε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 45 λεπτά. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το καρπούζι και το λάιμ και προσθέστε το σιρόπι. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και ψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου το γύρω γίνει κρύσταλλο. Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα.

Εύκολη γρανίτα λεμόνι

Υλικά

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό λεμόνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να “σταθεί”.

Βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά είτε με το μίξερ χειρός είτε με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να να δημιουργηθεί υφή γρανίτας και σερβίρουμε.

Tip: Δοκιμάστε να τη σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι, με καλαμάκι, περιλούζοντάς τη με λίγο ρούμι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις