Μανιτάκης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει παραβίαση»

ΕΛΛΑΔΑ

Μανιτάκης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει παραβίαση»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν υπάρχει «παραβίαση» στην συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου Αντώνη Μανιτάκη. Ο καθηγητής αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με τη μη ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, δηλώνει πως «δεν μπλοκάρει τη συμφωνία ούτε […]

16.06.2018 | 13:45

Δεν υπάρχει «παραβίαση» στην συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου Αντώνη Μανιτάκη.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με τη μη ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, δηλώνει πως «δεν μπλοκάρει τη συμφωνία ούτε έχει καμία επίπτωση σε αυτή».

Διαβάστε ακόμα:

Αποθέωση Τσίπρα: «Αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης»

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου 16/6, ο καθηγητής αναφέρει: «Δεν συγκρούεται η απόφαση του Αρείου Πάγου με τη συμφωνία είναι μία απόφαση η οποία δημιουργεί δεδικασμένο για το εσωτερικό της χώρας, εμείς όμως υπογράφουμε μία διεθνή συμφωνία, στην διεθνή συμφωνία δεν ξέρω κατά πόσο συγκρούεται κατά γράμμα ή κατά πνεύμα αυτό που είπε ο Άρειος Πάγος με αυτό που υπογράφουμε.

Δεν σημαίνει ότι παραβιάζει κάτι η χώρα μας. Η  απόφαση του Αρείου Πάγου δεν μπλοκάρει τη συμφωνία που πάει  να υπογράφει αύριο, δεν έχει καμία επίπτωση ούτε υπάρχει κάποια παραβίαση».

Exit mobile version