Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανιτάκης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει παραβίαση»
ΕΛΛΑΔΑ

Μανιτάκης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει παραβίαση»

Δεν υπάρχει «παραβίαση» στην συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου Αντώνη Μανιτάκη. Ο καθηγητής αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με τη μη ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, δηλώνει πως «δεν μπλοκάρει τη συμφωνία ούτε […]

Δεν υπάρχει «παραβίαση» στην συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ σχετικά με το Σκοπιανό, σύμφωνα με τον καθηγητή του συνταγματικού δικαίου Αντώνη Μανιτάκη.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σχετικά με τη μη ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, δηλώνει πως «δεν μπλοκάρει τη συμφωνία ούτε έχει καμία επίπτωση σε αυτή».

Διαβάστε ακόμα:

Αποθέωση Τσίπρα: «Αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης»

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου 16/6, ο καθηγητής αναφέρει: «Δεν συγκρούεται η απόφαση του Αρείου Πάγου με τη συμφωνία είναι μία απόφαση η οποία δημιουργεί δεδικασμένο για το εσωτερικό της χώρας, εμείς όμως υπογράφουμε μία διεθνή συμφωνία, στην διεθνή συμφωνία δεν ξέρω κατά πόσο συγκρούεται κατά γράμμα ή κατά πνεύμα αυτό που είπε ο Άρειος Πάγος με αυτό που υπογράφουμε.

Δεν σημαίνει ότι παραβιάζει κάτι η χώρα μας. Η  απόφαση του Αρείου Πάγου δεν μπλοκάρει τη συμφωνία που πάει  να υπογράφει αύριο, δεν έχει καμία επίπτωση ούτε υπάρχει κάποια παραβίαση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις