Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δίωξη κατά Μπαρμπαρούση για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίωξη κατά Μπαρμπαρούση για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο. Για την δίωξη δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας. Η παραγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη, […]

Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Για την δίωξη δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η παραγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος και Κουβέλης κατέθεσαν μήνυση

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση.

Ενώ ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις