Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τέσσερις νεκροί λίγο πριν τις εκλογές – Οργή Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί λίγο πριν τις εκλογές – Οργή Ερντογάν

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχοποιεί το κουρδικό κόμμα HDP για την αιματηρή επίθεση λίγες ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία. «Ένας νεότερος αδερφός μας σκοτώθηκε από υποστηρικτές του PKK. Αυτό αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι το PKK και το […]

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή του AKP, Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, στο Σουρούτς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχοποιεί το κουρδικό κόμμα HDP για την αιματηρή επίθεση λίγες ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

«Ένας νεότερος αδερφός μας σκοτώθηκε από υποστηρικτές του PKK. Αυτό αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι το PKK και το HDP δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τους και να ‘τρέφονται’ από αίμα των Κούρδων.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Κούρδους αδερφούς μας, αλλά έχουμε πρόβλημα με το PKK. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μας, οι Κούρδοι, θα καταστρέψουν το παιχνίδι τους. Όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, σίγουρα θα βρεθεί και τα τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

https://twitter.com/iaozcan/status/1007348024945700865

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο αδερφός του Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, ενώ άλλοι οχτώ τραυματίστηκαν.

Ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ, βουλευτής του AKP, πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία σε καταστήματα, στην περιοχή Σουρούτς, της επαρχίας Σανλιούρφα, όταν ξέσπασε ένας καβγάς μεταξύ προσώπων που τον συνόδευαν και των ντόπιων εμπόρων.

Νέος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας… στην Θράκη

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, σκοτώθηκαν ο αδελφός του βουλευτή και άλλοι τρεις άνθρωποι.

Στο Twitter κυκλοφορούν φωτογραφίες δύο ανδρών, οι οποίοι -σύμφωνα με τους χρήστες- είναι οι δράστες της επίθεσης.

Όπως αναφέρουν χρήστες, ο Ιμπραήμ Χαλίλ Γιλντίζ μαζί με άλλα μέλη του AKP έκαναν περιοδεία στα τοπικά μαγαζιά, ζητώντας τις ψήφους των πολιτών.

Εκείνοι τους απαντούσαν ότι δεν θα τους ψηφίσουν. Ο Γιλντίζ αποχώρησε και αργότερα κάποιοι επέστρεψαν με τα όπλα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει περίπου 10 υπόπτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις