Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι συνομιλίες που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ με σκοπό να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στο σημαντικότερο όργανο του ΟΗΕ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέβησαν άκαρπες. Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ δεν ικανοποιήθηκαν και η Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι αποχωρεί από το φόρουμ της Γενεύης, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν ξανά τη Δευτέρα, δήλωσαν διπλωμάτες […]

Οι συνομιλίες που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ με σκοπό να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στο σημαντικότερο όργανο του ΟΗΕ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέβησαν άκαρπες.

Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ δεν ικανοποιήθηκαν και η Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι αποχωρεί από το φόρουμ της Γενεύης, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν ξανά τη Δευτέρα, δήλωσαν διπλωμάτες και ακτιβιστές.

Διαβάστε ακόμα:

Νέος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας… στην Θράκη

Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «επίκειται άμεσα», αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι το ζήτημα δεν είναι το αν, αλλά το πότε οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συνέλευση του οποίου θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, ως την 6η Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Σκοτώθηκε ο πρίγκιπας Τζορτζ- Κονσταντίν

Η Νίκι Χέιλι, η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, είχε προειδοποιήσει το Συμβούλιο πριν από έναν χρόνο ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να εγκαταλείψει το όργανο αυτό εάν δεν εξαλειφθεί η «προκατάληψή του εναντίον του Ισραήλ».

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το Συμβούλιο είναι γεμάτο με εχθρούς του Ισραήλ και απείχε από τις εργασίες του για τρία χρόνια επί των ημερών του Τζορτζ Ουόκερ Μπους στην προεδρία, πριν οι ΗΠΑ επανενταχθούν σε αυτό επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις